Raaka-aineena on sipuli, joka kotitarvekasvattajalle on helppo kasvi. Petri Rinne tarkastelee, mitä kuuluu Kirkkonummen Gesterbyn viljelypalstojen sipuleille. Oppaina ovat Marjatta Wallius ja Kirsti Väisänen.
Keittiössä ruokailun lomassa puhutaan budjettiruoasta, vieraana Katariina Suvimetsä.
Kesäsarjan toimittajina ovat Justus Laitinen ja Petri Rinne.
SIPULI
SOPA DE AJO ELI ESPANJALAINEN VALKOSIPULIKEITTO
4 tl oliiviöljyä
8 valkosipulin kynttä, hyvin ohueksi leikattuna
100 g chorizo makkaraa tai kinkkua, pieniksi kuutioiksi silputtuna
1 tl timjamia
2 tl savustettua paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
1 l kanalientä
4 munaa
300 g ciabatta tai muuta hapantaikinaleipää, isoiksi kuutioiksi leikattuna
Puoli punttia pilkottua lehtipersiljaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Ripottele leipäpaloille hieman öljyä ja paahda ne uunissa rapeiksi.
2. Jos käytät chorizoa, laita ne kylmälle pannulle ja laita pannu lämpenemään. Odota, että chorizoista alkaa irrota rasvaa ja ne rapeutuvat. Jos käytät kinkkua, kuumenna pannu, lisää öljyä, anna sen lämmetä ja paista sitten kinkku rapeaksi.
3. Laske pannun lämpötila keskilämmölle. Lisää timjami, paprikajauhe, cayenne ja valkosipuli ja paista niitä, kunnes valkosipulit ovat saaneet kultaisen värin.
4. Laita sekaan leipäkuutiot, puolet persiljasta ja kanaliemi. Sekoita kevyesti ainekset sekaisin. Keittele keitosta rauhassa viitisen minuuttia ja tarkista maku. Lisää mausteita oman mielesi mukaan.
5. Tee keitokseen kananmunille omat painaumat. Riko varovaisesti kananmunat näihin painaumiin. Peitä pannu kannella ja anna sopan olla keskilämmöllä 4-5 minuuttia. Munien valkuaisten tulisi olla kiinteitä, mutta keltuaisen valuvaa.
6. Koristele lopulla persiljalla ja annostele kulhoihin.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: