Raaka-aineena on riista ja ja puheenaiheena luomu. Petri Rinne jututtaa keväisessä Helsingin Keskuspuistossa Riista -lehden päätoimittaja Pekka Mommoa.
Makuasian keittiössä keskustellaan luomuruoasta Yle Puheen juontaja Suvi Puukankaan kanssa. Kesäsarjan toimittajina ovat Justus Laitinen ja Petri Rinne.
RIISTA
ISCHIALAINEN JÄNISPAISTI
2 jäniksen koivet
4 valkosipulin kynttä
300 g salottisipuleita
1 chili
5 dl valkoviiniä
200 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
5 dl kasvislientä
1 puntti persiljaa
1 puntti basilikaa
1. Paloittele koivet pienempiin paloihin, mausta suolalla ja pippurilla ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.
2. Paista jäniksen palat kovalla lämmöllä kullankeltaisiksi oliiviöljyssä. Siirrä palat sivuun ja heitä öljy pois.
3. Lämmitä pannu uudelleen uuden öljyn kera. Paista valkosipuli, salotti ja chili keskilämmöllä kultaisiksi.
4. Laita jäniksen palat takaisin pannuun ja lisää valkoviini. Noin viiden minuutin jälkeen lisää pannuun tomaatit ja kasvisliemi.
5. Jatka paistamista keskilämmöllä noin 20 minuuttia.
6. Lisää yrtit ja jatka keittämistä kovalla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes pannuun muodostuu aineista paksu kastike.
7. Koristele basilikalla ja tarjoile.
RIISTA BURRITOS
Taikina:
3 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöjyä
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
Sisälle: Kylmäsavustettua poronlihaa, avokadoa, juustoa, smetanaa ja tuoretta korianteria.
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa lisäämällä jauhoja niin kauan kunnes taikina ei tartu käsiin. Paista nopeasti kuivalla ja suht kuumalla pannulla. Lisää täytteet ja kiedo ”lätty” paketiksi, anna viivähtää hetki vielä kuumalla pannulla.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: