Onko nuukailu sinulle elämäntapa? Nuukuuteen yhdistyy yleensä vain negatiivisia mielleyhtymiä, mutta voiko pennin venyttämisestä saada kiksejä? Keskustelemassa Leila Saarivirta, joka kirjoittaa Pihin naisen elämää -blogia. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.
Saarivirta on kolmen lapsen äiti, nuorin lapsista on 7-viikkoinen. Heidän perheessään vauvaperheen tavarataivas ei ole toteutunut, koska uusia tarvikkeita ei ole turvakaukaloa lukuunottamatta ostettu. Olemme hankkineet paljon tavaroita kierrätyksestä, löysimme esim. 40 eurolla rattaat.
Säästäväisyys on tullut minulle kodin perintönä, kertoo Saarivirta.
- Meillä kotona 80-luvulla ajateltiin asioita jo aika ekologisesti, esim. kierrätimme, kompostoimme ja mietimme energian kulutustakin. Kotona oli seinillä tarroja, joissa muistutettiin, että ethän sauno yksin, säästimme myös veden käytössä. Nuukailimme myös harrastuksissa, mikä ei lapsen mielessä ollut niin hauskaa.
Leila Saarivirran lastenkirja Nukkumatin vastaisku on juuri julkaistu. Kirjassa säästäväisyys teemaa myös sivutaan.
- Säästäminen kuuluu niin vahvasti elämäntapaani, siksi kirjassakin aihetta käsitellään, mutta ei kuitenkaan paasaten. Aikuisten epäloogisuuksia vähän pohditaan. Voimme puhua lapsille, että ei saa haluta jotain lelua sen vuoksi, että kaverilla on sellainen. Aikuiset kyllä voivat käydä vaikkapa verkko-ostoksilla, ostamassa sellaista, mitä on nähnyt esim. blogeissa ja mainoksissa.
Nuukan ihmisen elämästä ajatellaan usein, että se elämyksetöntä, kurjaa ja tylsää, pohtii Leila Saarivirta.
- Mielestäni ostoskeskuksissa vietettävän ajan voi hyvin korvata, vaikka käymällä museoissa tai patikoimalla luonnossa. Nuukailijana voi viettää iloista elämää, paljon löytyy aineetonta ja ilmaistakin tekemistä. Blogissani yritän hälventää ajatusta, että nuukan ihmisen elämä on ikävää.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA:
