Patsastelua
Sarjan toisella kaudella toimittaja Tina Cavén matkustaa kahdeksaan kaupunkiin ja tutustuu niissä pieneen otokseen paikallista julkisen taiteen tarjontaa. Oppaakseen hän ei halua veistotaiteen asiantuntijaa, vaan henkilön, joka avaa hänelle uusia näkökulmia kotikaupunkinsa julkiseen taiteeseen. Ohjelman vieraat saavat myös kertoa kenelle tai mille he pystyttäisivät uuden teoksen.
Mikä on räp-vaikuttaja Miika Särmäkarin lempiveistos Helsingissä? Kirjailija Iida Rauma ei halua Turkuun lisää setäpatsaita. Pitääkö jalkapallolegenda Atik Ismail enemmän esittävästä vai käsitteellisestä taiteesta? Ruotsinsuomalaisen toimittajan Marika Pietilän unelmien veistos kurkottaa Itämeren yli. Nämä ja neljä muuta kiinnostavaa kohtaamista patsastelun merkeissä.
Entisaikaan patsaita pystytettiin suurmiehille ja niiden jalustat olivat korkeita. Teosten tarkoituksena oli herättää kunnioitusta. Tänään patsaat ovat laskeutuneet maan pinnalle ja niiden toivotaan ilahduttavan ohikulkijoita. Teosten malleina voivat toimia niin päiväkodin lapset kuin arjen sankarit.
Kansalainen! Tutustu taidekokoelmaasi, bongaa patsas ja sivisty suunnistamalla. Julkinen taide on tarkoitettu kaikkien iloksi ja jokaisen vapaasti tulkittavaksi.
Toimittaja Tina Cáven
Äänisuunnittelija Anders Johansson
Kuva Ilmari Fabritius, Tuuli Laukkanen
Tuottaja Pertti Ylikojola
Sarjan ensimmäisellä kaudella toimittaja Tina Cavén lähtee taiteentuntija Kari Kenetin kanssa kanssa katsomaan millaisia taideteoksia Helsingissä voi kohdata.
Sanakirjan mukaan patsastelu tarkoittaa esiintymistä itseään korostaen, liioitellun arvokkaasti ja korostetun jäykästi. Mutta pönötyksen sijaan tämän päivän julkiset taideteokset ovat laskeutuneet jalustoiltaan kansalaisten pariin, päämääränä ilahduttaa ja herättää ajatuksia.
Toimittaja Tina Cáven
Äänisuunnittelija Anders Johansson
Kuva Ilmari Fabritius, Tuuli Laukkanen
Tuottaja Pertti Ylikojola