Leipurin aikainen unirytmi vaatii itsekuria – Petteri Polvi: "Auttaa, kun työ on kiinnostavaa"
Niin se vuosi on taas kohta loppusuoralla, kun marraskuu jo koittaa.
Ja varsinkin yötyöläisille tai varhaisen aamun duunareille tämä tuleva pimeysjakso voi olla aika raskasta aikaa. Haittavuorossa kun yksi ongelma on se, että aurinkoa voi tulla ikävä. Usein on pimeää kun menet töihin ja on pimeää kun lähdet töistä.
Riittävä ja tarpeeksi laadukas uni on tietysti tärkeää meille kaikille, mutta varsinkin tällaisten “normaalista” poikkeavien työaikojen, arjen pyörittämisen ja mahdollisten harrastusten yhteensovittaminen riittävän nukkumisen kanssa voi olla melkoinen temppu.
Mutta minkäs teet – kun herätyskello soi ja työt kutsuvat, niin ei siinä voi jäädä peiton alla kuorsaamaan, vaikka kuinka mieli tekisi ja vaikka kuinka olisi edellinen ilta venähtänyt pitkäksi.
Yksi tällainen niin sanotun haittavuoron työntekijä on leipuri. Ja nyt menemme turkulaiseen pienleipomoon Vähäheikkilään. Leipomo Mannassa työpäivä alkaa yleensä kello viideltä aamulla.
Miten sitä jaksaa lähteä aina aamuyöstä töihin ja missä välissä leipuri ehtii levätä?
Muun muassa tätä kysytään nyt Kalle Mäkelän haastattelussa, kun jututettavana on yrittäjä ja leipuri Petteri Polvi.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA:
