Yritysmaailmassa menestyksekkään uran tehnyt Björn Wahlroos palaa muistelmien toisessa osassa 1990-luvun suurten taloudellisten ja yhteiskunnallisten muutosten vuosiin. Mitä Wahlroosin muistelmat kertovat suomalaisesta politiikasta ja sen kytköksistä talouselämään ja sen ”rahasateentekijöihin”?
Onko 1990-luvun perintö nyky-Suomelle Nokian vanavedessä tapahtunut taloudellinen menestys, vai lamaleikkausten pitkä varjo ja syrjäytyminen?
Minkälainen kamppailu suomalaisella ay-liikkeellä on edessä sen vastustaessa Orpon hallituksen ajamia työmarkkinauudistuksia: lakko-oikeuksien rajoittamista, irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen edistämistä?
"Luulen että elämme tänään jonkinlaista suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen muuntumisen, joku voisi sanoa kuolinkamppailun aikaa, jota todella käydään kovilla aseilla, kun ollaan näkemässä, että vaikutusvalta on vähenemässä", sanoo Wahlroos Politiikkaradiossa viitaten Suomen lakkomääriin Ruotsiin verrattuna.
"En usko että tämä millään uudella kolmikantaisella neuvottelufilosofialla liikkuu yhtään mihinkään suuntaan", sanoo Wahlroos.
Nojaako Ruotsin taloudellinen menestys Suomesta puuttuvaan luottamukseen työntekijöiden ja työnantajien välillä?
Miksi Lipposen hallituksen valtiovarainministeri Sauli Niinistö epäili valtion maksaneen liikaa Wahlroosin Mandatum pankista?
Poltiikkaradiossa vieraana on muistelmiensa toisen osan "Sateentekijät" julkaissut Björn Wahlroos.
Toimittajana on Tapio Pajunen.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: